Wie ben ik?


Hallo, ik ben Marc Riswick. Als jonge jongen begon bij mij het treinenvirus al op te spelen en toen ik als 8-jarige mijn eerste Märklin trein van de goede Sint mocht ontvangen begon een periode waarin onze mooie hobby steeds een belangrijke rol heeft gespeeld en nog speelt.
Na het bouwen van een aantal banen in de kelder van mijn ouderlijk huis kocht ik mijn eerste eigen woning en moest de oude modelbaan afgebroken worden. Dat moment heb ik aangegrepen om over te stappen van 3-rail naar 2-rail. De baan in mijn nieuwe woning was vrij uitgebreid, met een hoofdstation met 14 sporen. Helaas is die baan nooit ver af gekomen, want er volgde wederom een verhuizing naar mijn huidige woning. De huidige baan, gelegen in de Zuid-Limburgse heuvels, dicht bij België en Duitsland, is sindsdien al vele malen aangepast en uitgebreid. Al heel vroeg is een gedeelte omgebouwd naar digitaal, de rest bleef toen nog analoog, inmiddels is alles digitaal. Ondertussen bleef de verzameling groeien (modellen van treinen die na de 2e wereldoorlog op Nederlandse rails rijden of hebben gereden). De besturing kreeg versterking van de computer.
Ik ben van af heel jong gehandicapt (polio) en in de loop van de jaren werden de mogelijkheden steeds minder. Op 45-jarige leeftijd moest ik noodgedwongen stoppen met werken. Dit had voor de modeltreinen voordelen en nadelen. Er is meer tijd voor de modeltreinen, maar ook minder geld. Ook werd het werken onder de baan steeds moeilijker. Gelukkig zijn er een paar mensen die me helpen bij de verdere opbouw (waarvoor mijn dank).

Middels deze site en wat filmpjes op YouTube probeer ik de voortgang te documenteren. Diverse cameramensen en regisseurs zijn al aan het werk geweest.
Het is inmiddels alweer negentien jaar geleden dat ik gestopt ben met werken en deze mooie hobby schept me veel voldoening en draagt mede bij aan een grote kennissenkring. Een aanrader voor vele mensen.


Groet, Marc

Webdesign by Bart Mestrom