Nieuwe aanwinsten

Hier komen de laatste nieuwe aanwinsten te staan.

Alhoewel we hier de laatste maanden niet veel gemeld hebben, betekent dit niet dat er geen nieuw materieel is binnen gekomen. Zo zijn met de aankomst van de blauwe Roco NS1223 nu alle uitgekomen 1200-en van Roco op de baan aanwezig, alle voorzien van sound. Ook de verzameling BR189's en BR186's is weer uitgebreid. Enkele voorbeelden:

20190922_112423

2016-05-21 14.15.17

Nog 4 1200-en van RocoGTW's op een rij

Enkele BR189's en BR186's

De laatste tijd zijn er weer enkele nieuwe aanwinsten geweest. Zo zijn er nieuwe GTW's van Veolia en Arriva bij gekomen en zijn er nog een Plan V (Kofiiestel) en Plan T (geel dit keer) in het materieelpark opgenomen. Ook de eerste Class 77 is inzetbaar. Ook twee hondekoppen zijn erbij gekomen. Enkele foto's:

BLS loc BR 186

GTW's op een rij

Locon 9802 en 9702

Nadat reeds eerder een Plan V was aangekocht, kwam onlangs ook een groene Plan T (507) de rijen versterken. Deze kan ook qua tijdperk gekoppeld worden met de Plan V (431).

Plan T 507

 

 

 

 

 

 

Vandaag is uit Wervenstad een loc overgebracht van de Rail4chem (R4C), het betreft de 185-CL-006 die zodra de ATB is ingebouwd (decoder dus...) vanuit Stuyteweg dienst zal doen naar Duitsland

alt

Een prachtig model van de Plan V is aan de collectie toegevoegd. Het betreft stel 431 in de uitvoering zoals deze oorspronkelijk op de baan is gekomen (1968). Het was in werkelijkheid het eerste stel dat in de gele huiskleuren werd afgeleverd. Het stel is voorzien van geluid en binnenverlichting

alt

Hoewel er al veel modellen van de bekende BR189 rondrijden op de baan, ontbrak nog een model van de LOCON. Deze relatief jonge onderneming gebruikt een fris oranje kleur op haar locs.

alt

Vandaag kwamen de zes rijtuigen van de Z.L.S.M. binnen. De stam is in de creme/rode uitvoering gehouden met oude en nieuwe logo's.

alt

Nadat eerder al de FLIRT aangeschaft was in de uitvoering van de DB en Eurobahn (gewone kleurstelling) was het dit keer de beurt aan de RRX-versie van Eurobahn (Rhein Ruhr Express)een zeer mooi bedrukt treinstel welke vaak in Venlo te bewonderen is. Het stel is voorzien van binnenverlichting en een decoder.

alt

Natuurlijk nodig op een baan in het zuiden van Limburg is de Elektrische GTW van Veolia, in dit geval het tweedelige stel 502.

alt

Nog net op de laatste dag van het jaar arriveerde de Flirt van de Eurobahn in vierdelige versie. Deze treinstellen rijden vanuit Duitsland tot in Venlo.

alt

Na er lang over te hebben nagedacht is toch nog maar een stoomloc aangeschaft. Het betreft de Fleischmann BR 65 van de DB met het nummer 65 018. Deze loc rijdt momenteel in Nederland bij de SSN (Stoom Stichting Nederland).

alt

Heel modern is de Flirt van de Zwitserse fabriek Stadler. Hier de versie van DB Regio de BR429 in de vijfdelige elektrische versie.

alt

Een model waar lang op is gewacht is de NS6300. Het model van Model Loco is digitaal en zal worden ingezet voor museumtreinen. Het betreft de NS6317.

alt

Mijn zoveelste Citypendel van Fleischmann, maar nu niet om gewoon mee te rijden, maar om als basis te dienen voor mijn zelfbouw SM90 (Trawos).

alt

Webdesign by Bart Mestrom