1 augustus 2011

Deze keer eens op een maandag is er weer een bouw- en rijdag geweest.

Bart kwam alleen op de scooter uit Maasbracht en nadat we samen uitgebreid de eerste scènes van de film hebben bekeken die Bart met anderen in zijn woonplaats aan het maken is, hebben we de warmte getrotseerd op zolder.

Nadat er eerst nog wat gereden is ben ik begonnen met het opruimen van een hele serie rijtuigen. Ook Bart liet zich niet kennen en samen hebben we veel treinen opgeborgen in hun doosjes. Scheelt toch alweer een stuk in de beschikbare ruimte. Bart heeft hierna op mijn verzoek (hij zat toch achter de PC) de laatste update op de IB 2 gezet. De communicatie met de PC verliep gelukkig goed, zodat het niet lang duurde voordat dit karweitje geklaard was. Enkele dagen eerder had ik al de laatste update van Koploper geïnstalleerd, zodat we nu weer helemaal "bij" zijn qua software.

Hierna is begonnen met het aansluiten van de IB2 op de baan, maar dit is nog niet geheel af. Er moet tegenwoordig een hoop worden ingesteld voor het vlekkeloos loopt. Komende keer zullen we hier wel mee verder gaan, tot die tijd staat de oude IB nog ter beschikking.

Nadat we nog enkele afspraken gemaakt hebben over het virtueel rijden (zie het nieuwe menu-item speciale ritten) zijn we naar beneden gegaan en hebben met behulp van wat cola en later nog een warme maaltijd geprobeerd weer enigszins op krachten te komen. Vroeg in de avond is Bart weer huiswaarts gekeerd. Toch weer een hoop gedaan. Voor een volgende keer staat uitbreiding van het aantal bezetmelders op het programma.

Marc
Webdesign by Bart Mestrom