20 december 2010 - Versie Bas

Vandaag zijn Niels, Bart, Axel en Bas naar Marc geweest. Dit verslag is van Niels en Bas. Zoals gewoonlijk (het begint een slechte traditie te worden) zijn we met de trein van 10.17 naar Heerlen vertrokken. In Heerlen zijn we op de bus gestapt richting Voerendaal. Aangekomen bij onze halte verzopen (of ja we zakten in ieder geval weg) we in de sneeuw en zijn we naar het huis van Marc gelopen.

Eenmaal op de hobbyzolder (waar je niet op mag zonder toestemming als je niet tot gehaktbal wilt worden verbouwt) ben ik begonnen met het maken van nieuwe gips die Marc voor me gehaald had. Ik heb vandaag meer gips gemaakt dan gebruikt bij het maken van de heuvel dicht bij Hansbeek. Dit kwam doordat Niels gips nodig had voor het gelijk maken van de grond bij Hansberg. Helaas voor mij kon Niels geen gips maken (of ik vertrouwde hem er gewoon niet mee) en moest ik dus ook de gips voor Niels maken. Die hij uiteindelijk ook gebruikt heeft om de berg bij het station van Hansbeek te bewerken.

De berg heeft 2 nieuwe dingen gekregen. Dit is het huisje dat boven aan de berg komt te staan, met licht erin, en het weggetje dat naar boven loopt. Dus bracht wat denkwerk mee tijdens het gipsen zoals het stukje karton waarmee het weggetje gevormd werd en de draadjes die het lampje in het huisje moeten laten branden. Toen de berg klaar was ben ik verder gegaan met het bewerken van de tunnel die open moet kunnen. Na veel geƫrgerd te hebben op mijn vorige constructie ben ik toch weer een stuk verder gekomen met dat stuk van de baan.

Tegen 6 uur zijn we naar de bushalte gelopen en hebben we de stoptrein genomen. (niet de intercity, die overigens wel handiger was geweest gezien dat die 7 min eerder vertrok). Helaas bleek deze trein 5 min vertraging te hebben opgelopen. Daar hadden we slechte vermoedens bij en die vermoedens werden werkelijkheid toen we op station Sittard aankwamen. De trein naar Echt vertrok voor onze neus (wat niet gebeurt was met die intercity). Dus moesten we op de volgende trein wachten die naar Echt zou vertrekken. We zaten helaas 2 min in die trein toen het omroepbericht zei dat de trein niet kon vertrekken vanwege een defecte intercity tussen Sittard en Echt. Dus uiteindelijk hebben we mijn vader laten komen om ons op te halen. Het was een geslaagde dag (wat minder geslaagd op de terugreis, maarja je kunt niet alles hebben).

Groeten Bas
Webdesign by Bart Mestrom