Drukte in Hansbeek met Paasweekend

9 april 2012, Hansbeek – Drukte van jewelste in Hansbeek dit weekend. De vele winkelcentra en tuincentra waren geopend en mede door de werkzaamheden rondom Heerlen moest al het treinverkeer vervangen worden door bussen. Dit was zeker te merken.

Lees meer...

Extra rit Nieuwkoop - Stuyteweg - 3 augustus

3 augustus 2011, Stuyteweg - Vandaag wordt in Stuyteweg een extra trein verwacht vanuit het verre Nieuwkoop. Het is een speciale trein die wagens vervoerd die naar de werkplaats in Maastricht moeten. Ook wordt een Duits restauratierijtuig (Bistro) meegezonden, die in Stuyteweg zal worden afgekoppeld en van daar uit verder via Hansbeek en Heuvelwoude naar de werkplaats in Duitsland zal reizen voor onderhoud.

Lees meer...

Nieuwe geledebus komt eraan

De gemeente Stuyteweg heeft sinds kort een gelede bus van Veolia overgekocht.<

IMG_1375

De nieuwe bus was volgens Veolia niet meer nodig en daarom is gekozen voor de verkoop. het betreft een MAN Lion City en de bus is gebouwd in 2010 en dus pas 2 jaar oud. Er kunnen 54 mensen zitten en 88 reizigers staan. Daarnaast zijn er 2 plaatsen gereserveerd voor de mindervalinden onder ons. De bus komt niet van ver, want deze bus heeft op lijn 41 tussen Sittard, Heerlen en Kerkrade gereden.

Enkele weken geleden hebben er al testritten plaatsgevonden. A.s. zondag 13 mei 2012 zal Veolia de nieuwe bus overhandigen aan de gemeente en de ELAD. Op welke lijn de bus ingezet zal worden is nog niet bekend. Vermoedelijk zal dit op lijn 186 naar Maasbrecht zijn.

Sneltram komt naar Maasbrecht en meer

4 augustus 2011, Maasbrecht - Het GVM heeft, zoals gisteren in onze krant vermeldt, ook een sneltram mogen reviseren.

Lees meer...

Stoptrein Maasbrecht - Hansbeek

3 augustus, Maasbrecht – Het GVM, Gemeentelijk Vervoersbedrijf Maasbrecht heeft vanaf vandaag 2 primeurs binnengesleept. Per vandaag zal een nieuwe stoptrein tussen Maasbrecht en Hansbeek gaan rijden.

Lees meer...

Verslag spoorfeest 2011

28 mei 2011, Hansbeek - Dit weekend is er in Hansbeek een spoorfeest gehouden. Allerlei activiteiten waren georganiseerd. Zo was de er een materieelshow, waarbij o.a. een locomotief van de Bentheimer Eisenbahn aanwezig was en de rolvaardige maar nog niet rijvaardige ex NS8800 van de ZLSM, die vroeger ook dienst heeft gedaan bij de mijn Laura en momenteel weer rijvaardig wordt gemaakt.

Lees meer...

Zwaar ongeluk te Hansbeek

HANSBEEK - Gistermiddag heeft zich een zwaar ongeluk afgespeeld op de markt in Hansbeek. Daar zijn enkele auto's het plein opgeschoten en hebben hierbij personen meegesleurd. Hierbij raakten 5 mensen zwaar gewond en 10 met lichte verwondingen.

Lees meer...

Webdesign by Bart Mestrom