Verbouwing verkeersleiding

STUYTEWEG - Modernisering komt steeds meer voor. Ook bij de treinen verkeersleiding van ProRail. De oude Windows XP systemen werden 2 januari jl. vervangen door moderne Windows 7 systemen. Daarnaast werden er 2 schermen opgehangen voor een goed overzicht.

Tijdens onze laatste samenkomst, 28 december 2011 jl., kwam Bart al met het idee om de oude computer te vervangen door een moderne computer. Marc had toevallig nog een ongebruikte Windows 7 en Office 2010 licentie liggen. Bart had nog een ongebruikte computer en maar liefst 2 schermen. Wim, vader van Bart, heeft voor deze twee monitoren een mooie beugel gemaakt zodat we ze aan de steunbalk van het dak konden ophangen.

Op maandagavond was afgesproken dat alles geplaatst zou worden. Omstreeks 18.45 kwam Wim met de materialen vanuit Maasbracht aan. De monitoren werden opgehangen en de pc werd geplaatst. Omdat we niet veel tijd hadden, werd besloten om de kabels voor de monitoren tijdelijk geimproviseerd aan te sluiten en later zouden kijken voor het wegwerken ervan. Tevens moet er nog een fatsoenlijke stroomvoorziening komen boven de monitoren.

De computer is gereed voor gebruik. Er zijn nog wel enkele punten die gedaan moeten worden voor de computer de treinbaan kan gaan besturen.

UPDATE 29-01-2012

Vandaag is door Marc, Bjorn en Bart gewerkt aan het weg werken van de kabels. Op moment van schrijven dient alleen nog de stroom weggewerkt te worden. Tevens is de computer nu weggewerkt onder de baan en is er onder Hansbeek veel ruimte vrijgekomen.

alt alt
Webdesign by Bart Mestrom